Вівсяна каша готується з вівсяних пластівців. Вівсяні пластівці отримують з вівсяної крупи, що виробляється з придатного для використання в продовольчих цілях вівса. Вівсяна крупа буває недроблена та плющена. Недроблена вівсяна крупа виходить з минулого пропарювання, лущення та шліфування вівса.

Як роблять вівсяні пластівці?

Для отримання пластівців цілісні зерна вівса сушать, очищають від мякини, шліфують і пропарюють. Під дією пари зерна стають м'якшими, що помітно скорочує час для їхнього подальшого приготування в їжу. Тієї ж мети служить і розкочування, що збільшує питому поверхню продукту.

Чим відрізняється геркулесова каша із вівсянки?

Насправді: технології виробництва «Геркулеса» та вівсяних пластівців відрізняються тільки способом різання зерна. Товщина і розмір у пластівців, що швидко розварюються, менше, ніж у «Геркулеса». Жодної додаткової обробки «швидкі» пластівці не проходять; … Зварити корисну кашу можна з вівсяних пластівців MAKFA всього за 3 хвилини.

Яка вівсяна крупа найкорисніша?

Найкориснішими вважаються вівсяні пластівці «Екстра», які діляться на № 1, 2 і 3. Для вироблення цих пластівців використовується овес першого класу, що відрізняється підвищеними вимогами до якості зерна. Вівсяні пластівці «Екстра» № 1 найбільші за розміром і варяться довше, ніж інші – зазвичай близько 15 хвилин.

Що входить до складу вівсяної каші?

В склад вівсянки входять:

  • харчові волокна – бета-глюкани, що зв'язують холестерин;
  • необхідні здоров'я мікроелементи – магній, фосфор, кальцій, залізо, натрій, цинк;
  • вітамінний комплекс – вітаміни групи В, РР, Е;
  • незамінні амінокислоти, зокрема, метіонін, який відповідає за роботу нервової системи;

Як виробляють вівсяні пластівці?

Вівсяні пластівці отримують з вівсяної крупи, що виробляється з придатного для використання в продовольчих цілях вівса Вівсяна крупа буває недроблена та плющена. Недроблена вівсяна крупа виходить з минулого пропарювання, лущення та шліфування вівса.

Як варити вівсяні пластівці Екстра?

Інструкція з приготування:

  1. Закип'ятіть воду.
  2. Додати великі вівсяні пластівці і, ретельно помішуючи, варіть протягом 15 хвилин.
  3. Додайте за смаком цукор та сіль.
  4. Після того, як каша буде готова, накрийте кришкою і дайте їй постояти 2 хвилини, щоб вівсяні пластівці увібрали зайву вологу.

Що краще вівсяна крупа чи вівсяні пластівці?

За вмістом вітамінів, білків та жирів геркулес близький до вівсяної крупиале містить менше харчових волокон і більше крохмалю. За рахунок цього вівсяні пластівці легше засвоюються організмом, ніж крупа із цільних зерен. … Є думка, що цілісна вівсяна крупа значно кориснішеніж геркулес.