До її складу входять залізо, кальцій, калій, каротин, вітаміни С, К, групи В, пантотенова кислота тощо. Тому вона підвищує згортання крові, піднімає гемоглобін, знижує рівень цукру в крові. Корінь кропиви має жовчогінний, сечогінний та імуностимулюючий ефект.

Які хвороби можна лікувати кропивою?

Застосування кропиви Кропиву застосовують для лікування фурункулів, вугрів, а також як засіб від ревматизму та подагри. Як полівітамінний засіб, вона входить до складу багатьох шлункових, ниркових, протианемічних та кровоспинних зборів.

Навіщо п'ють відвар кропиви?

У народній медицині кропиву як додатковий засіб використовують у вигляді відвару або настою при захворюваннях шлунка та нирок, для лікування ран та при кровотечах, при анемії та авітамінозах, при м'язових болях та ревматизмі, для лікування шкірних захворювань та подагрі. Активно використовується кропива та у косметології.

Чим кропива корисна для людей?

Молода кропива: користь Вона підвищує опірність організму та зміцнює імунітет, сприяє обміну речовин, виведенню шлаків та токсинів. Завдяки вмісту вітаміну К кропива сприяє хорошій згортання крові, має протизапальну дію і допомагає при внутрішніх кровотечах.

Чи можна пити відвар із кропиви?

Відвар з листя цієї рослини застосовують при гінекологічних захворюваннях: при маткових кровотечах, при нормалізації менструального циклу. Тим самим кропива широко застосовується як болезаспокійливий та кровоспинний засіб. Кропива використовується як для жіночого, але й нормалізації чоловічого здоров'я.

Чим небезпечна кропива?

Листочки та стебла кропиви забезпечені великою кількістю волосків із дивовижною будовою. Це фактично ємності з отруйною речовиною. Дотикання до волосків призводить до відламування їх кінчиків. Подібно жалам комах вони проникають у шкіру, вражаючи її мурашиною кислотою, холіном та гістаміном.

Чим корисний чай із кропиви?

Люди, які п'ють чай з кропиви можуть відчувати зниження артеріального тиску, що знижує навантаження на серце. Протизапальні властивості чаю з кропиви допомагають зменшити запалення в артеріях та кровоносних судинах, знизити рівень артеріального тиску та запобігти серцевим захворюванням.

Як правильно пити відвар кропиви?

Спосіб приготування

  1. Заливаєте кропиву окропом у зручному посуді.
  2. Наполягаєте 1 годину.
  3. Можете пити отриманий напій чистим або розбавляти водою до смаку.
  4. Випивати не більше 2-3 запарених склянок на день. Найоптимальніше – 1 склянка для підтримання гарного самопочуття та тонусу.