Оптимальні умови для зберігання волоських горіхів – Температура від -5 до +15 градусів. Відносна вологість повітря не повинна перевищувати 40–60 %. Горіхам протипоказане пряме сонячне світло, як і підвищена температура навколишнього середовища.

Як зберігати волоські горіхи в шкаралупі в домашніх умовах?

Горіхи у шкаралупі слід перебрати, очистити від залишків шкірки, пересипати в скляний, пластиковий або металевий посуд, який можна щільно закрити. Зберігати при температурі від -5°С до +10°С. У такому вигляді волоські горіхи в шкаралупі можна, можливо зберігати до 1 року.

Де зберігати горіхи у шкаралупі?

Горіхи у шкаралупі не слід зберігати більше 4-6 місяців, затарювати їх слід у мішечки з натуральних тканин. Очищені кедрові горіхи швидко псуються, тому їх слід зберігати у закритому та герметичному посуді, у прохолодному, сухому місці. Через 3 місяці смак горіхів почне змінюватись у негативний бік.

Як зберігати ядро ​​горіха?

Місце має бути прохолодним, ідеально підійде верхня полиця холодильника. Такий спосіб зберігання дозволить забезпечити свіжість продукту до 6 місяців. Якщо потрібно зберегти горіхи на більш тривалий період, використовуйте морозилку. Цей спосіб дозволить зберегти ядра до наступного врожаю.

Як зберігати биті горіхи?

Звільнені від оболонки ядра пересипають у поліетиленові пакети та закладають на полицю холодильника. Якщо такої можливості немає, то горіхи засипають в будь-яку банку з кришкою, що закручується, і зберігають на полиці в шафі. Довго зберігати горіхи не можна, оскільки вони втрачають як смак, а й корисні властивості.

Як зберігати горіхи на зиму?

Можна, можливо зберігати ядра в пластиковій тарі з кришкою, що щільно закривається. Важливо не закладати горіхи на зберігання у холодильник або морозильну камеру поруч із продуктами, що мають специфічний запах. Очищені горіхи без втрати своїх властивостей зберігаються у холодильнику 4–5 місяців, а морозильній камері — 1 рік.

Як відновити старі волоські горіхи?

Занадто сухі грецькі горіхи можна повернути «до життя» в такий спосіб. Прямо в шкаралупі опустіть горіхи у солону воду (не надто солону) і потримайте так протягом шести днів. Вода відновить смак та структуру горіхів, просочивши через шкаралупу.

Скільки можна зберігати фундук у шкаралупі?

Також не можна зберігати разом із фундуком продукти, що мають різкий запах. Природно, що найбільше поживних та вітамінних речовин у свіжому фундуке. Але придатним до вживання горіх шкаралупі рахується 1 рік, а без неї протягом 3 місяців.