Найпростіший і цілком працюючий варіант – замочування у звичайній воді. Багато городників віддають перевагу талій воді. Мабуть, для імітації природного процесу танення снігу та намочування насіння у землі весняними водами. У будь-якому випадку набряклі насіння зійдуть швидше.

У якому розчині замочити насіння перед посадкою?

Крім того, замочування посівного матеріалу в етиловому спирті дозволяє не витрачати зайвий час, адже розпочинати посів можна через 30 хв після обробки насіння. Щоб знезаразити посадковий матеріал та покращити його схожість, досвідчені землероби рекомендують для замочування перекис водню.

У чому замочити насіння для схожості?

У чому замочити

  1. Перекис водню (3% розчин). Її необхідно розбавити двома частинами води. Насіння тримати у такому розчині від 3 до 12 годин, промити водою та просушити.
  2. Перманганат калію (1% розчин). Замочувати 15-20 хвилин.
  3. Борна кислота. На 1 л води береться 0,2 г препарату. Тримати у розчині протягом доби.

Як замочити насіння в перекисі перед посадкою?

Якщо терміни посадки підтискають, то можна замочити насіння у нерозведеній перекису. Але не більше як на 20 хвилин! Потім не забудьте все одно промити насіння водою. Якщо ж ви просто хочете провести знезараження посадкового матеріалу, то помістіть насіння в нерозбавлений засіб на 20 хвилин.

Як правильно замочити насіння гарбуза?

Замочування насіння

  1. За пару днів до посадки наберіть у невелику ємність гарячої води, помістіть до неї насіння і залиште там на 3-4 години.
  2. Через кілька годин дістаньте насіння, ретельно промийте проточною водою і добре просушіть.

Jul 10, 2017

Як замочувати насіння помідорів перед посадкою в марганцівці?

Досвідчені дачники рекомендують використовувати 1%-й склад: 1 г марганцю розвести в 100 мл води кімнатної температури. Для приготування 2% розчину потрібно розчинити 1 чайну ложку гранул в 600 мл теплої води. Готова рідина для замочування повинна мати темне забарвлення і злегка загусну консистенцію.

Скільки часу потрібно замочувати насіння?

Отже, тривалість замочування для: насіння кропу, цибулі, петрушки та моркви – 48 годин, насіння кабачків, буряків, огірків, кавуна, капусти, томатів – 17-18 годин, насіння гороху, квасолі – 12-15 годин.

Чим обробити насіння для швидкої схожості?

Замочування насіння у натуральних поживних сумішах мед – у розчині 1 ч. л. меду на склянку води насіння витримують протягом доби; сік алое – в розчині свіжого соку алое і води (1:1) насіння також замочують на добу (обов'язково у неметалевому посуді!);