налийте холодну воду так, щоб вона з невеликим запасом покривала скляні банки; поставте каструлю з банками на газ та доведіть до кипіння, після чого продовжуйте кип'ятити на повільному вогні протягом 15 хвилин; разом з банками там же стерилізують і кришки. налийте холодну воду так, щоб вона з невеликим запасом покривала скляні банки; поставте каструлю з банками на газ та доведіть до кипіння, після чого продовжуйте кип'ятити на повільному вогні протягом 15 хвилин; разом з банками там же стерилізують та кришки.Oct 1, 2017

Як стерилізувати банки з консервацією у каструлі з водою?

Налийте в каструлю і банки холодну воду так, щоб вона покривала шийки. Якщо банки не вміщуються в каструлі, їх можна ставити, а покласти горизонтально. Доведіть воду до кипіння та стерилізуйте банки 15-20 хвилин. Потім перемістіть на чистий рушник шийкою вниз, щоб вони повністю висохли.

Як стерилізувати банки у каструлі із заготовками?

Банки прикрити кришками (не закривати, лише покласти зверху). Кип'ятити заготівлі, стільки скільки зазначено у конкретному рецепті. Якщо конкретного часу стерилізації немає, то найчастіше банки обсягом 0,5-0,75 стерилізують 10 хвилин; літрові банки стерилізують 15 хвилин; дволітрові-20-25; трилітрові-25-30 хвилин.

Скільки наливати води у каструлю для стерилізації банок?

Води потрібно налити стільки, щоб вона покривала банки по «плічки». Банки накриваємо металевими кришками, але не закручуємо. Закриваємо каструлю кришкою і даємо закипіти. Після закипання зменшуємо вогонь.

Як правильно стерилізувати на водяній бані?

Водяна баня Консервні банки, прикриті кришками, ставлять у каструлю з водою на ганчірку або дерев'яну прокладку та кип'ятять залежно від розміру самих банок від 10 до 30 хвилин. Потім консерви закочують або загвинчують гарячими кришками.

Навіщо стерилізувати банки із заготівлями?

Щоб заготовлені продукти не зіпсувалися, їх можна стерилізувати. Стерилізація — один із способів знищення мікроорганізмів, які сприяють псуванню заготовлених продуктів. Стерилізувати можна як самі банки з кришками, так і банки, наповнені заготівлями.

Як стерилізувати банки з помідорами у каструлі?

Накрийте баночки металевими кришками, поставте їх у каструлю, залийте водою, щоб вона доходила до плічок банок. Щоб банки не луснули під час стерилізації, на дно каструлі покладіть маленьку тканинну серветку. Після закипання простерилізуйте банки протягом 10-12 хвилин.

Скільки необхідно стерилізувати банки з огірками?

Накриваємо всю цю красу кришкою та залишаємо стерилізуватися на час із розрахунку 1 літрові банки 8-10 хвилин, 2 літрові 15 хвилин, 3 літрові 20 хвилин. 8. Поки вони стерилізуються, ми можемо вкласти в наступні банки огірки, готувати маринад, або зайнятися іншими цікавими справами