У замороженому вигляді кінзу вже буде не подрібнити, тому відразу нарубати прянощі так, як ви любите. У пакет із кліпсою покладіть листочки, випустіть повітря, засуньте застібку. Не думайте сильно зелень. Помістіть пакет у морозильну камеру, дайте замерзнути, зберігайте за тієї ж температури.Aug 5, 2017

Чи можна заморожувати кінзу?

Кінзу заморожують як гілочками, так і у вигляді нарізки. Вибирайте найзручніший спосіб. Розмістіть зелень порціями, видавіть повітря з пакетів і зав'яжіть їх. Тепер швидко заморозьте кінзу: чим нижча температура в камері, тим більше корисних речовин збережеться у листочках.

Як зберегти свіжу кінзу на зиму?

Дайте воді стекти, а листкам трохи підсохнути. Поріжте кінзу не надто дрібно, оскільки після засихання вона ще більше зменшиться у розмірах. Візьміть піддон, плоску страву або піднос, застелите його папером і розкладіть на ньому тонким шаром кінзу. Сушіння проводите в сухому, провітрюваному місці.

Як зберегти свіжу кінзу?

Обріжте кінці. Використовуйте кухонні ножиці, щоб обрізати сухі кінчики від кожного стебла кінзи. У той же час, видаліть також все пошкоджене або в'яне листя. Щоб зберегти кінці свіжішими і менше травмувати рослину, обрізайте стебла під прохолодною проточною водою.

Чи можна заморозити кінзу та базилік?

Заморожувати можна будь-яку зелень – кріп, кінзу, петрушку, щавель, базилік, селера, шпинат … Загалом, ті трави, які подобаються і до смаку. Основні переваги заморожених трав перед засушеними – збереження форми, кольору та аромату. … Темніють при сушінні та пір'ї цибулі, часто жовтіють листя кропу та петрушки.

Чи можна сушити зелень кінзи?

При сушінні в електросушарці, кінза збереже свій зелений колір, але є великий ризик пересушити зелень, отримавши потерть. Тому виставте температуру не більше ніж на +50 градусів і контролюйте процес сушіння. Раз на одну годину відключайте сушарку, переставляйте піддони місцями, та перевіряйте ступінь висихання.

Чи можна заморозити новий базилік?

Сухі та чисті гілочки базиліка можна заморозити або відокремити від них тільки листову частину. … Свіжий базилік розкладають по пакетах, випускають із них все повітря і ретельно закупорюють. Дуже зручно використовувати пакети для заморожування на «блискавці». Базилік перед заморожуванням можна, можливо нарізати.

Куди використати свіжу кінзу?

Кінза – Частий інгредієнт салатів, бутербродів, сендвічів, яєчень. Зелень кінзи чудово поєднується з кропом, базиліком, м'ятою, перцем чилі та часником. Завдяки пряному смаку, кінза підходить для страв з м'яса та риби, а також до квасолевого та горохового супів.