Інжир рекомендують також вживати жінкам під час критичних днів для зняття болючих спазмів. В інжирі міститься велика кількість фолієвої кислоти та вітамінів групи В, що особливо корисно при вагітності.30 Aug 2019

Скільки штук інжиру можна з'їдати за день?

Інжир не рекомендують при запальних процесах шлунково-кишкового тракту, подагрі, цукровому діабеті та ожирінні. Свіжого інжиру можна з'їсти трохи більше – 150 г. Пам'ятайте, що калорійність сушеного інжиру вп'ятеро вище, тому його краще їсти у першій половині дня, – каже дієтолог.

Які хвороби лікує інжир?

Застосування інжиру в медицині Плоди фігового дерева застосовуються в медицині при захворюваннях серцево-судинної системи, венозної недостатності, анемії, запорах, простудних захворюваннях та бронхітах. У народній медицині фігу використовують як сечогінний, відхаркувальний і проносний засіб.

Як правильно їсти інжир?

Найкраще є інжир у сирому вигляді, з непошкодженою шкіркою та насінням. Попередньо промити теплою водою. Ви також можете видалити шкірку та з'їсти насіння, якщо хочете, або приготувати інжир, запікаючи його на грилі. Але найшвидший і найпростіший спосіб насолодитися ним – це відкусити свіжий. інжир.

Що корисного у свіжому інжирі?

Чим корисний інжир Плід цієї рослини багатий на вітаміни і мінерали, до його складу входять калій, кальцій, фосфор, магній, залізо, мідь, вітаміни В1, В3, PP і C. Причому за вмістом калію сушений інжир перевершують лише горіхи, а заліза в ньому більше, ніж у яблуках, тому його радять людям із анемією.

Що буде, якщо кожен день їсти інжир?

Інжир також багатий на клітковину, через що швидко насичує і надовго втамовує почуття голоду. Ці плоди можуть стати чудовим снеком для перекушування посеред робочого дня. Вважається що інжир допомагає боротися з похміллям, зменшуючи всі супутні цьому стану симптоми – нудоту, спрагу, біль голови і загальну слабкість.

Чому інжир кислий?

– Спробуйте інжир на дотик – він повинен бути трохи м'яким, не надто твердим та пересушеним. – Якщо є можливість, оцініть смак – якісний сушений інжиру він солодкий. Кислий присмак свідчить про порушення умови зберігання або використання несвіжої сировини під час виробництва.

Кому не можна їсти інжир?

Протипоказання до вживання інжиру нечисленні, і пов'язані вони, насамперед, із високим вмістом цукру у цій ягоді. Свіжий інжир не рекомендується вживати людям з цукровим діабетом і страждаючим на гострі шлунково-кишкові захворювання.