Перші огірки для засолювання категорично не годяться, вони стають пухкими. Фахівці рекомендують з цією метою другу половину сезону. Яка настає після 7 липня. Як і будь-який біржовий товар, луховицький огірок у вартості схильний до зльотів і падінь по ходу сезону.Jul 9, 2019
Які огірки придатні для засолювання?
Сорти огірків для засолювання та маринування
- 'Ніжинський', 'Муромський', 'В'язнівський' …
- 'Погреб F1' …
- 'Журавля F1' …
- 'Байконур F1' …
- 'Пучковий десант F1' …
- 'Кураж F1' …
- 'Герман F1' …
- 'Ліліпут F1', 'Хрустка грядка F1'
Jul 12, 2020
Чи можна солити гладкі огірки?
Важливо, щоб насіння було недорозвиненим, водянистим, без шкірки – тоді м'якоть консервованого. огірка буде хрумкою і щільною, без порожнеч. Гладкі огірки через ніжну шкірку не дуже підходять: вона гірше витримує теплову обробку.
Як відрізнити огірки для засолювання?
Якщо нам сподобався колір, є огірочки потрібного розміру, тоді дивимося на… пухирці, або шипи. Для тих, хто ще не проник у таємниці огіркових пухирців, розповідаю: бувають чорні та білі шипи. Огірочки з горбками, на яких є чорні шипи, чудово підходять для нашої мети. засолювання або маринування у банку.
Який сорт огірків найкраще маринувати?
Німецька (європейська) сорочка: огірки підходять для маринування Зазвичай огірки з німецькою сорочкою досягають довжини 8-11 см, мають на своїй поверхні невеликі горбики та ледь відчутні шипи. Нерідко шипи розташовані не тільки на горбках, а й між ними: здається, що плід пухнастий.
Які огірки потрібні для консервації?
Для засолювання та консервування найкраще підійдуть сорти зі шкіркою темно-зеленого кольору. Перезрілі та жовті огірки краще не брати, тому що шкірка і насіння у них будуть дуже грубими та твердими. Залежно від сорту, шипи у огірків можуть бути білими чи чорними.
Які огірки краще солити?
Краще всього брати для засолювання огірки розміром від 7 до 12 см, яскраво-зелені, з недорозвиненим насінням. Насіннєве гніздо таких огірків має бути маленьким. Пухкість насіннєвого гнізда може призвести до утворення порожнин і неминучої втрати якості солоних. огірків. Краще всього солити огірки починаючи з другої половини липня.
Чи можна солити Партенокарпічні огірки?
Якими б симпатичними не були партенокарпічні огірки, але для засолювання (без використання оцту) вони підходять гірше, ніж бджолозапильні сорти та гібриди відкритого ґрунту.